Plan. Plans and sections. Section and elevations.
Abstract
The premise of this particular project was to design a public library branch which would have a minimal impact on the park as it existed at that time. It was to create a building which would not interfere with the view of the existing building terminating the narrow end of the site. A Corbusian vocabulary was adopted and adapted to structure the proposal. Programmatically the Children's library is at the lower level with a sloped outdoor area leading to the playground proper. The Main meeting room is also at this level. The Main library and reading room and the administrative offices are at the upper level which is the main entrance level to the project accessed from the exterior by a narrow bridge overlooking the playground.
Problem Type
N/A
Program TypesArchitectural Elements
N/A
Site
Sara Roosevelt Park, New York, United States
Photographer Subjects
Author Text
N/A
Faculty Text
NA
Rights
Creative Commons License

Copyrights to this work are owned by the project author. This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Third parties may publish and/or use images and texts for non-commercial purposes, provided the author is credited and the work is unaltered.
See All Related Projects / 54 projects