Abstract
A house for an Astronomer and A House for a Geologist. One projects towards the sky, while the other projects into the earth. The astronomer works in plan, the geologist works in section. The dilemma of plan versus section became the discourse of the project. The house for the astronomer centered on a refracting telescope, imbedded into the foundation of the rotating bridge. The geologist's house begins at the base of the concrete station and works towards the astronomer's house, underground. Spaces for each house developed in a parallel sequential order: ENTRY - SLEEP - BATHE - EAT -WORK
Title
Two Houses: House for an Astronomer and House for a Geologist
Author
Course
Academic Year
Semester
Fall
Faculty
Problem Type
N/A
Program TypesArchitectural Elements
N/A
Faculty Text
NA
Rights
Creative Commons License

Copyrights to this work are owned by the project author. This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. Third parties may publish and/or use images and texts for non-commercial purposes, provided the author is credited and the work is unaltered.
See All Related Projects / 369 projects